Satori Fusion Restaurant - Nitra

Satori Fusion Restaurant - Nitra

Priestor reštaurácie Satori sa nachádza v Nitre v obnovenom objekte Domu služieb, kde vznikol zlúčením dvoch pôvodných prevádzok – lekárne a časti zázemia predošlej reštaurácie.

Pre dosiahnutie dostatočného množstva odbytových plôch bola potrebná kompletná rekonštrukcia zo stavebno-technického hľadiska. Vykonali sa búracie práce a stavebné úpravy, inštalovali sa nové rozvody zdravotechniky, vzduchotechniky a elektroinštalácie. Vytvorili sa tým tri oddelené zóny pre zákazníkov – hlavná vstupná časť s najväčšou kapacitou (39 miest+bar), zadná polouzavretá časť s menšou kapacitou (12 miest) a s možnosťou vytvorenia uzavretej spoločnosti a uzavretá časť – salón (9 miest), kde si môže zákazník zvoliť spôsob klasického sedenia alebo japonského štýlu bez topánok. Tieto zóny sa v prípade potreby môžu oddeliť posuvnými dverami shoji, ktoré sú typické pre Japonsko a sú robené pôvodnou technikou z ryžového papiera.

Filozofia riešenia interiéru vychádza z charakteru prevádzky, ktorou je reštauračné zariadenie zamerané na fúziu ázijskej, hlavne japonskej a modernej západnej gastronómie vyššej kvality. Našim cieľom bolo vytvorenie priestoru, ktorý u človeka vyvolá pocit určitej záhady a tajomna, ale zároveň a najmä pokoja a harmónie, aby si zákazník vychutnal jedlo a daný prítomný okamih – satori (jap. hlboké poznanie, sústredenie). Pokoj interiéru dodáva použitie množstva masívneho, ručne kartáčovaného dreva a neutrálnych farieb šedej a čiernej. Práve čierna farba a hra so svetlom evokuje pocit tajomna, zmenšuje priestor, čím ho v kombinácii s drevom zútulňuje. V harmonickej symbolike sú riešené i hygienické zariadenia. Mužské sú tmavé, temné, použilo sa tmavé morenie smrekového dreva s tmavohnedým obkladom tmavomodrou farbou, ženské toalety majú naopak biele stropy, svetlé prírodné drevo a béžovú keramiku. Stropy sú z veľkej časti čierne, čo napomáha k zvýrazneniu zavesenej drevenej  konštrukcie, ktorá svojim rastrom pripomína prepletené japonské paličky (diagonálne časti), aj keď základom je pravidelný štvorcový raster. Ostatné stropné časti sú znížené pre rozvod vzduchotechniky alebo konštrukcie prievlaku a odlíšené betónovou stierkou. Podlaha je tmavošedá, opticky jednoliata z prírodného kaučuku. V centrálnej časti sa spod baru „vylieva“ červená farba, ktorá symbolizuje prípravu surového mäsa a síce kontroverzne, no poukazuje na hodnotu jedla, ktoré zákazník spotrebuje.

Interiér reštaurácie Satori spája moderné a čisté línie, prirodzené materiály ako drevo, betón či kov a neutrálne farby s japonskými prvkami v jeden harmonický celok.

foto Lousy Auber

Galéria

Späť na zoznam projektov "Interiér"

Kontaktný formulár

V pripade otázok alebo ďalších informácií použite prosím náš kontaktný formulár.

Meno a priezvisko:
Telefón:
E-mail:
Správa:
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Používaním webstránok performa-architects.com nám dávate súhlas s ich používaním na uloženie informácií. Viac informácií. OK