Zariadenie rodinného domu - Nitra - Chrenová

Zariadenie rodinného domu - Nitra - Chrenová

Exkluzivny interiér nemusí byť chladný ani sterilný. V tomto projekte interiéru rodinného domu sme navrhli zariadenie spojenej obývačky s jedálňou a kuchyňou, vstupnú chodbu, dve kúpeľne a spálňu - všetko s dôrazom na vyváženosť priestoru, kvalitu zariadenia a materiálov, vzájomnú prepojenosť a príjemný pocit. Návrh interiéru spočíva v použití prírodných materiálov a farieb, ku ktorým sme dospeli po spoločnej konzultácií s investorom. V obytných miestnostiach sme k teplým prírodným farbám dubového dreva doplnili neutrálnu bielu a benátsky štuk v šedom odtieni pre vyváženie farieb a ako akcent sme niektoré zariaďovacie predmety použili červené pre oživenie priestoru, V kúpeľniach a vstupnej chodbe sme použili prírodný travertín a doplnili ho s orechovým drevom a mikrocementovou stierkou, vhodné do vlhkého prostredia.

Aj súvislý a otvorený priestor môže byť jasne rozčlenený na jednotlivé zóny bez použita stien. Každá zóna je farebne a materiálovo komapktná. Centrom priestoru je tmavočervený jedálenský stôl. Vytvoriť útulné sedenie v otvorenom priestore je neľahká úloha. My sme využili tvarovanie veľkej sedačky do obklopujúceho tvaru písmena "J" spolu s tmavšou látkou, ktorá je zároveň ľahšia na údržbu. V kuchyni sme navrhli vysokú skriňovú zostavu v jednej rovine s dverami do špajze. Zostava obsahuje zabudovanú chladničku, rúru na pečenie, vstavaný kávovar a skriňu na potraviny. Pred zostavou sa náchadza ostrovček s pracovnou plochou, barovým sedením, úložnými priestormi z oboch strán, umývačkou riadu a chladničkou na víno. Pracovná plocha ostrovčeku je zo snehobieleho corianu. Nie sú na ňom viditeľné škrabance a kedykoľvek je možné prípadné poškodenia opraviť a vyleštiť do stavu, ako má nová doska. Výhodou je tiež drez v rovnakom materiáli vyrobený spolu s doskou kompletne bez viditeľných špár a spojov vrátane vyspádovanej odkvapovej plochy - čiže žiaden silikón, škáry a spoje, ktoré by mohli zatiecť, alebo sa v nich tvorili plesne alebo baktérie. Vstupný priestor sme farebne a materiálovo oddelili od zvyšnej časti chodby. Na zemi je dlažba v teplých svetlých pieskových tónoch, ktorá sa znova objaví na zemi a stenách v kúpeľniach. Kúpeľne prinášajú pocit exkluzivity, no zachovávajú si maximálnu možnú mieru praktickosti. Dostatok úložných priestorov v kombinácii s vhodne situovanými odolnými materiálmi - to je naša predstava luxusu. Voľne stojacej vani z liateho mramoru robí kulisu solitérna stena prestupujúca cez strop "strácajúca sa" v žiare svetla. Za ňou sa ukrývajú WC a sprchový kút. Sprchový kút v štýle "walk-in" je menej náročný na údržbu a vďaka minimu kovaní a skla, priestor umožňuje voľný pohyb a krásne dýcha. Hlavná spálňa obklopí majiteľov príjemnou štruktúrou prírodného dubového dreva. Nočné stolíky kontinuálne spojené s posteľou spolu s teplým bodovým osvetlením zabezpečia útulný a pokojný pocit z priestoru.

Galéria

Späť na zoznam projektov "Interiér"

Kontaktný formulár

V pripade otázok alebo ďalších informácií použite prosím náš kontaktný formulár.

Meno a priezvisko:
Telefón:
E-mail:
Správa:
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Používaním webstránok performa-architects.com nám dávate súhlas s ich používaním na uloženie informácií. Viac informácií. OK