Návrh interiérov pre OZ IMOBILIO

Návrh interiérov pre OZ IMOBILIO

Každoročne investujeme čas a energiu aspoň do jedného projektu, ktorý zlepší a pomôže našej spoločnosti a priestoru, v ktorom žijeme. Takže keď sa k nám cez facebook dostala výzva na pomoc Občiasnkemu združeniu IMOBILIO s návrhom interiéru dvoch podlaží ich novobudovaného komunitného centra na Dlhých Dieloch, naša voľba bola jasná. Bola nám veľmi sympaticka ich aktivita smerovaná k ľuďom, ktorí sú v našej spoločnosti znevýhodnení, a vďaka ktorej majú možnosť sa rýchlejšie a plnohodnotne začleniť do života. Preto sme radi, že sme mohli aspoň malou trochou pomôcť.

Na prízemí sme navrhli zariadenie a vytvorenie priestoru kaviarne s recepčným pultom, a študovne. Recepčný pult, kaviarenské skrinky, obklad steny so stupačkou zo strany študovne tvoriaci aj puzdro pre posuvné dvere medzi recepciou a študovňou a študovňou a budúcou zasadačkou/spoločenskou miestnosťou a priestor pre elektrické rozvody  sú na mieru. Do kaviarne sme umiestnili 2 stoly s centralnou nohou (IKEA) kvôli maximalizácii manipulačného priestoru pre osoby na vozíčku. Stoličky navrhujeme použiť stohovateľné. Vďaka tomu je možné po ich odložení do pripravenej niky vedľa recepcie dynamicky upravovať množstvo sedenia v kaviarni a vytvoriť priestor pre ľudí na vozíčkoch. V študovni sme umiestnili elektricky výškovo nastaviteľné stoly 160x80cm (IKEA), ktoré umožňujú prácu ľuďom s rôznymi pohybovými možnosťami. 

Na druhom poschodí sú situované priestory rehabilitácie. Na zem sme zvolili prirodný kaučuk nemeckého výrobcu - rovnako, ako o podlažie nižšie (pre jeho ľahkú údržbu, širokú dostupnú paletu farieb a antibakteriálnosť). Na tomto podlaží navrhujeme zelené odtiene spájajúce sa s pokojom a príjemnými pocitmi. Každá miestnosť má vlastný odtieň - s klesajúcou intenzitou činnosti v danej miestnosti tmavne zelený odtieň a robí miestnosť pokojnejšou a kľudnejšou. V čakárni a chodbe sú použité neutrálne teplé odtiene. Ďaľšie podlažia budú pokračovať v iných farebných sadách, čiže na informačných tabuliach bude možné identifikovať podlažia podľa farby.

V hlavnej multifunkčnej miestnosti sú po obvode skladovacie priestory/regály pre cvičebné pomôcky a náradie. Jednu celú stenu zaberajú zrkadlá s konštrukciou pre jedno šikmé posuvné zrkadlo - toto je možné posunúť presne pred stanovisko, kde práve cvičí rehabilitujuci sa človek a ľahšie sa uvidí a skontroluje správnosť svojho cvičnia z pozície napriklad ľahu. Osvetlenie je navrhnuté s teplotou svetla medzi 4500-5500K (miene studené osvetlenie - zabezpečí pracovnú, dynamickú atmosféru a stimuluje pozronosť). Masážna miestnosť s lôžkom pre magnetoterapiu je zútulnená stenami v teplých zemitých tónoch a závesmi visiacimi až po zem. Svetlo je navrhnuté v teplej farbe chromatickosti - 3000K. Dizajnové umývadlo, ktoré sme umiestnili priamo do miestnosti, by sa taktiež podieľalo na príjemnom dizajne a atmosfére miestnosti. V rehabilitačnej miestnosti s chodníkmi sú prechádzkové pásy orientované na zrkadlá pre pohodlnú kontrolu správnosti vlastného cvičenia.

V čakárni sa nachádza sedačka otvorená z jednej strany s priestorom na pristavenie/odstavenie vozíku zboku. Vedľa sedačky je vešiak na vešanie kabátov, (a ďaľšie praktické doplnky - stojan na dáždniky...). Oproti sedačke je regálová skrinka s knihami a iným vybavením na krátenie času pred rehabilitáciou. Príjemnú atmosféru dotvorí svietidlo s teplotou svetla 3000k - teplá biela.

Galéria

Späť na zoznam projektov "Intervencie"

Kontaktný formulár

V pripade otázok alebo ďalších informácií použite prosím náš kontaktný formulár.

Meno a priezvisko:
Telefón:
E-mail:
Správa:
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Používaním webstránok performa-architects.com nám dávate súhlas s ich používaním na uloženie informácií. Viac informácií. OK